Over Marc van Opbergen

 

Marc is zijn carriere gestart als programmeur, en heeft hij zich ontwikkeld tot business consultant, sales manager en commercieel directeur bij gerenommeerde bedrijven als IBM en Cap Gemini. In 1999 is hij full-time met Intelligence aan de slag. Bij  de eerste opdracht voor Kluwer ontdekte hij al de voldoening van het begeleiden van mens en organisatie bij het behalen van concreet resultaat. Op deze manier zijn verscheidene sopdrachten tot een goed einde gebracht (zie referenties). Het belang van gedragskant heeft Marc ertoe gedreven om in 2012 te starten met een master in change & culture (MCC) in 2015 is deze opleiding afgerond met een onderzoek over het effect van nieuwe technologie op mensen. 

 

Groei

 

Met een verre van ideale jeugd heeft Marc op latere leeftijd zijn positieve eigenheid moeten realiseren. Dit uiteraard met hulp maar ook met veel zelfstudie op het gebied van gedrag en psychologie. Dit maakt dat Marc verandering positief benadert en zich heel bewust is van zijn eigen gedrag en dat van de omgeving. Hij kan er ook op rustige en eenvoudige manier over communiceren. Mensen en organisaties die de reis van verandering met Marc meemaken groeien hierdoor ook.

 

Marc van Opbergen coach trainer changemanager programmamanager transformatiemanager

Motivatie

Naast gedrag en cultuur heeft Marc een fascinatie met de impact van nieuwe technologie. Kijk alleen al hoe de smartphone ons gedrag heeft veranderd, dat grijpt diep in. Concreet resultaat neerzetten is naast gedrag en technologie de derde pijler die Marc drijft in zijn werk.

Kennis, kunde en werkhouding

Marc heeft meer dat 30 jaar ervaring in technologie en diverse soort en management. Daarnaast is sinds 2015 de wetenschap van gedrag & cultuur toegevoegd. De werkhouding van Marc met focus op resultaat, overzicht houden, maar als nodig ook mouwen opstropen, humor en creativiteit maken hem een echte leider van verandering. Er is geen grotere invloed dat voorbeeldgedrag. De authentieke positieve can-do manier waarmee Marc verandering benadert werkt aanstekelijk.

Zeiler

In zijn vrije tijd is Marc een fervent zeiler, waarin hij ook parallellen ziet met zijn werk: teamwork, leiderschap en om kunnen gaan met veranderende omstandigheden. De foto’s op deze website onderstrepen dit.

Typisch Marc: enthousiast, goed luisteren, daadkrachtig, creatief, humor, analytisch sterk, resultaatgericht en authentiek.

Belangrijkste persoonlijke waarden: integriteit, eigen verantwoordelijkheid nemen

De change manager lag goed in het team. Hij communiceert helder en begrijpelijk voor de toehoorder en weet enthousiasme en gedrevenheid over te brengen.

Manager business solutions bij een grote bank