Historie bedrijf

Intelligence is in 1997 opgericht en vanaf 1999 ful-time actief in transformatiemanagement. Na in het begin van het internet tijdperk veel opdrachten te hebben gedaan in de opzet van online business is het palet aan opdrachten in de jaren veel breder geworden. Naast het begeleiden van transformaties voor bedrijven heeft Intelligence de laatste jaren ook training en coaching gedaan voor transformaties bij onder andere de ING, ABN AMRO en NS.

Logo

Het logo staat voor afzonderlijke eenheden (mensen, organisaties) in beweging vandaar de elipsen i.p.v. rondjes. Het feit dat de elipsen wel in onderling verband staan maar niet formeel verbonden zijn gaat over een van de grootste uitdagingen van deze tijd samenwerking zonder formeel gezag. Het logo lijkt ook veel op de manier waarop neuronen-netwerken in de hersenen worden afgebeeld en past dan ook uitstekend bij de naam Intelligence.

Naam

De naam Intelligence staat niet voor ‘Intelligentie’ of ‘Intellect’ zoals vaak verondersteld wordt. Het staat wel voor scherp waarnemen en de waarneming slim combineren om tot resultaat te komen. En dat is wat onze mensen doen!

Intelligence gaat over groei. The Oxford dictionary definieert Intelligence als: The ability to acquire and apply knowledge and skills.

Pinguin dictionary: Intelligence is the ability to understand, reason, and perceive; quickness in learning, mental alertness; ability to grasp relationships

Z

Wat drijft ons?

Wij zien elke verandering als kans een mogelijkheid tot groei voor mens en organisatie. Dit wordt gedreven door persoonlijke overtuigingen en zakelijke ervaringen van Marc van Opbergen.

Hoe realiseren we dat?

Intelligence BV neemt de regie en verantwoordelijkheid.  Er wordt gewerkt met  een expertise- en ondersteuningsnetwerk van de beste (zelfstandige) professionals als aanvulling. Intelligence is dan ook lid van coöperatie Sharp4U waar hoog niveau professionals elkaar ondersteunen en samen projecten doen.

R

Hoe zorgen wij dat we tot succes komen voor de klant?

Wij hebben focus op het resultaat. Dat betekent duidelijke afspraken met de opdrachtgever over het doel en afbakening. Wat doen we wel maar zeker ook wat doen we niet.

Maar hoe zit dat dan met met mens en gedrag en persoonlijke groei? Een nieuw uitdagend doel brengt mensen in onzekerheid en verwarring en soms in verzet. Dat is de prachtige situatie een persoonlijke groei kan ontstaan. Iemand die zelf midden in de verwarring en angst zit zal dat op dat moment niet herkennen en erkennen.

Empathie, leiderschap met voorbeeldgedrag in veranderen maar zeker ook betrokkenheid zijn belangrijke factoren om de energie en samenwerking ten bate van het nieuwe doel los te krijgen. Daarmee wordt de verandering nog geen geplaveide weg. Waarden als de MOED om te doen wat nodig is, CREATIVITEIT, RELATIVERING, HUMOR en DOORZETTINGSVERMOGEN zijn essentieel.

Wat kunnen we voor jouw organisatie doen?

Wij begeleiden veranderingen van a tot z. Soms is het handig om een buitenstaander te hebben vanwege de neutrale positie, specifieke kennis of gewoonweg: omdat de externe begeleider van de verandering geen verleden en geen toekomst heeft in de organisatie maar gewoon een opdracht uit te voeren.

Wat kunnen we voor jou doen?

Ook al ben je zelf de initiatiefnemer, verandering brengt nog steeds onzekerheid en verwarring mee. Intelligence kan bijstaan met raad en daad. Wij snappen als geen ander de combinatie geavanceerde technologie, organisatie en gedrag. We kunnen helpen kennis en vaardigheden te verhogen en tot meer inzicht te komen. Het tastbaar, meetbaar en bespreekbaar maken van de huidige cultuur en het gedrag kunnen helpen de verandering succesvol door te voeren. Bij een verandering ga je onvermijdelijk tegen je eigen beperkingen aanlopen. Persoonlijke begeleiding met behulp van coaching kan dan zeker effectief zijn en een prachtige gelegenheid om te  groeien.