ABN AMRO

Intelligence heeft voor ABN AMRO de IT en operationele kant van twee internationale business cases begeleid. Daarnaast heeft Intelligence een strategiesessie voor de herpositionering van een van de business units begeleid.

In 2010 heeft Intelligence ABN AMRO Hypotheken Groep geholpen bij het harmoniseren van het kredietbeleid over alle hypotheekstraten en de invoering van de gedragscode hypothecaire financieringen (GHF). In een tijdsbestek van anderhalf jaar hebben we meer dan 10 hypotheeklabels ondergebracht in verschillende productiestraten zodanig weten te harmoniseren zodat ze allen compliant zijn aan het gemeenschappelijk vastgestelde acceptatiekader van ABN AMRO. Tevens hebben we het kredietbeleid ten aanzien van nieuw te verstrekken hypotheken concernbreed aangepast aan de per 1 augustus door de nederlandse overheid verplicht gestelde GHF.

Gedurende het eerste half jaar van 2012 heeft Intelligence de business intelligence afdeling van ABN AMRO Hypotheken Groep gereorganiseerd. We hebben hiervoor een plan van aanpak geschreven met een bijbehorende business case voor de verbetering en consolidatie van diverse managementrapportages die geleverd zullen worden uit een nieuw te bouwen datavoorziening.