Succesvol omgaan met transities

Intelligence heeft de unieke combinatie van expertises die nodig zijn om de veranderingen van de 4de industriële revolutie aan te kunnen of beter nog de kansen die dat biedt optimaal te benutten!

Ten grondslag aan de succesvolle veranderingen die Intelligence begeleidt liggen twee zaken:

  • De combinatie van kennis en kunde op de gebieden:
    • Informatietechnologie
    • gedrag en cultuur
    • organisatie & proces
  • Begeleiding van strategie t/m implementatie in één hand
Z

Wat drijft ons?

Wij zien elke verandering als kans een mogelijkheid tot groei voor mens en organisatie. Dit wordt gedreven door persoonlijke overtuigingen en zakelijke ervaringen van Marc van Opbergen.

Hoe realiseren we dat?

Intelligence BV neemt verantwoording voor resultaat en regie maar werkt met een expertise- en ondersteuningsnetwerk daaromheen van de beste (zelfstandige) professionals die de waarden van Intelligence delen. Intelligence is dan ook lid van coöperatie Sharp4U waar hoog niveau professionals elkaar ondersteunen en samen projecten doen.

R

Hoe zorgen wij dat we tot succes komen voor de klant?

Wij hebben een scherpe Focus op het resultaat. Dat betekent duidelijke afspraken over een duidelijk doel. Als duidelijk is wat je wel doet betekent dat ook keuzes maken voor wat je niet doet. Wij zien het ook als onze rol om onze opdrachtgevers daarin te prikkelen, maar zeker ook te helpen en te begeleiden.

Maar hoe zit dat dan met met mens en gedrag en persoonlijke groei? Een nieuw uitdagend doel brengt mensen in onzekerheid en verwarring en soms in verzet. Dat is de prachtige situatie een persoonlijke groei kan ontstaan. Iemand die zelf midden in de verwarring en angst zit zal dat op dat moment niet herkennen en erkennen.

Empathie, leiderschap met voorbeeldgedrag in veranderen maar zeker ook betrokkenheid zijn belangrijke factoren om de energie en samenwerking ten bate van het nieuwe doel los te krijgen. Daarmee wordt de verandering nog geen geplaveide weg. Waarden als de MOED om te doen wat nodig is, CREATIVITEIT, RELATIVERING, HUMOR en DOORZETTINGSVERMOGEN zijn essentieel.

Wat kunnen we voor jouw organisatie doen?

Wij begeleiden veranderingen van a tot z. Soms is het handig om een buitenstaander te hebben vanwege de neutrale positie, specifieke kennis of gewoonweg: omdat de externe begeleider van de verandering geen verleden en geen toekomst heeft in de organisatie maar gewoon een opdracht uit te voeren.

Wat kunnen we voor jou doen?

Ook al ben je zelf de initiatief of de leider van de verandering het brengt nog steeds onzekerheid en verwarring mee. Intelligence kan bijstaan met raad en daad. Wij snappen als geen ander de combinatie geavanceerde, technologie, organisatie en gedrag kunnen helpen je kennis en vaardigheden verhogen en tot meer inzicht te komen. Zeker ook het tastbaar en meetbaar maken van de huidige cultuur en het gedrag in de organisatie kunnen je helpen de verandering succesvol door te voeren. Bij een verandering ga je onvermijdelijk tegen je eigen beperkingen in gedrag en overtuigingen aanlopen. Persoonlijke begeleiding met behulp van coaching kan dan zeker effectief zijn en een prachtige gelegenheid om de kans op groei te pakken.

De change manager van Intelligence had kennis van hypotheken, ervaring als programmamanager, was pragmatisch en doortastend. Hij toonde duidelijk leiderschap en wist mensen te helpen om ook helder te zijn in hun eigen communicatie.

Directeur hypotheken bij een grote bank